T.N.G warming up for Norah Jones!!

11.2.2012

Norah Jones is coming to Finland first time ever and we have the privilege to play on the stage before her! I can´t say how excited we are...(actually..I can but it´s not enough so let´s just skip it)..and now when we have more than 12 gigs before it im sure our output for the gig will be Gigantic!
Well, here is an article about the subject in finnish:

Tämä kuuma suomalaisbändi esiintyy Pori Jazzissa ennen Norah Jonesia!!

TNG_09MarekSabogal_1000px


Kehutun helsinkiläisbändin debyyttialbumi "This Is The Northern Governors" julkaistaan keskiviikkona 28. maaliskuuta Blue Note -levymerkillä. Levyn julkaisukeikka Helsingin Musiikkitalossa samana iltana. Bändi esiintyy Pori Jazzin Kirjurinluoto-arenalla 22.7. ennen Norah Jonesia.

Funkjazz-bändi The Northern Governors on viime syksyn aikana ennättänyt herättää kosolti mielenkiintoa musadiggareiden ja toimittajien keskuudessa. Toistaiseksi lähinnä Helsingin ja Tampereen klubeilla soittaneelta seitsenmiehiseltä bändiltä on tähän mennessä julkaistu sinkut "Happy Souls" sekä "Set Me Free".

Pippuriakin väkevämpi debyyttialbumi "This Is" sisältää 12 tiukkaa funk/soul -raitaa. Bändin keulahahmo Jorma Kalevi Louhivuori valottaa bändin -ja levyn syntyä seuraavasti:

"Olen soittanut kymmenissä eri bändeissä sekä kuullut tuhansia eri yhtyeitä, mutta koskaan en ole ollut näin innoissani yhdestäkään bändistä! Miksi?  Syy on yksinkertainen, kuuntele biisejämme  anna grooven viedä, tule keikoillemme ja ihastu.

Tätä levyä ei olisi syntynyt ilman sukutapaamisiamme, sillä siellä soitimme yhdessä ensimmäisiä kertoja. Ihmettelin sitä kuinka nopeasti jamimme tuottivat hyviä biisin alkuja. Puhuimme usein serkkubändin perustamisesta,se aina jäi vain puheeksi.

Jossain vaiheessa uraani olin kyllästynyt siihen kuinka ihmiset aina istuivat keikoillani ja halusin tehdä musiikkia joka saisi ihmiset ylös ja liikkeelle. Biisejä ei ollut vielä, mutta soitin omat lempisoittajat läpi, jotka sattuivat olemaan pääosin serkkujani ja voilá ,yhtye oli syntynyt!  Tämän tasoisia soittajia on hyvin vaikea löytää maailmalta, mutta nyt on käynyt niin, että sellaisia löytyi suvustani."

Kappaleita tehdessäni olen luottanut luovaan hallittuun hulluuteeni, joka on kuultavissa mm. sovitus/sanoitus-sekä tuottamistyössäni. Bändin rumpalimme  Jyri  Sariolan kanssa tehty yhteistyö on viimeinen silaus tähän kakkuun. Ilman hänen panostaan ei levy olisi sellainen kun se nyt on".

The Nothern Governors keikkailee tänä vuonna pitkin Suomea ja esiintyy mm. Pori Jazzin Kirjurinluoto-Arenalla sunnuntaina 22.7. ennen festivaalin yhtä päätähteä, Norah Jonesia!

Bändi lämppäsi myös Sly & The Family Stone - orkesterissa vaikuttanutta basistivirtuoosia Larry Grahamia Helsingin Savoy-klubilla. Helsingin Sanomien toimittaja Pertti Avola mieltyi kuulemastaan niin paljon että kirjoitti keikka-arvioissaan näin:

"Illan käynnisti hienosti suomalaisen soul/jazz -kollektiivin viimeisin inkarnaatio, The Northern Governors -yhtye, jonka sävykäs funkjazz herätti lupauksia bändin ensi keväänä ilmestyvän esikoisalbumin suhteen."

Suomi- soul/jazzin musiikillinen verilinja

The Northern Governors on upouusi kotimaisen rytmimusiikin superkokoonpano, jonka jäsenet eivät juuri esittelyitä kaipaa. Bändin soittajalistan selaaminen on kuin lukisi suomalaisen jazzin ja soulin kuka kukin on- listaa.

Kyseessä on ultralahjakas "musiikillinen verilinja", joka syntyi kun muusikkoserkut päätyivät soittamaan keskenään ja huomasivat, että homma toimii paremmin kuin hyvin.

Kalevi ja Tuomo ovat Osmon serkkuja kun taas Petteri ja Jyri ovat hänen pikkuserkkujaan ja tunnetun lastenmusiikkisäveltäjän Marjatta Pokelan jälkeläisiä.

The Northern Governors on:

- Jorma Kalevi Louhivuori: trp, voc, säv.
- Heikki Tuhkanen: pasuuna
Linda Fredriksson: alto/tenor/baritonesax
- Tuomo Prättälä: keys, voc
- Osmo Ikonen: bass, voc
- Petteri Sariola: gtr, voc
- Jyri Sariola: drs

Levyllä ja  valikoiduilla keikoilla kuullaan myös mainiota The Governettes- taustalaulukuoroa, johon kuuluuvat

- Aili, Tuuli -ja Heini Ikonen
- Hilkka Louhivuori
- Sona Janoyva