Levyn arvostelu Helsingin Sanomissa 4-tähteä! 4 stars from Helsingin Sanomat!

2.4.2012

The Northern Governors: This Is the Northern Governors

 Soulahtavaa musiikkia on soitettu, laulettu ja levytetty Suomessa jo 1960-luvun puolivälistä, mutta historialliset tähtihetket koostuvat lähinnä yksittäisistä, satunnaista välähdyksistä. Tai koostuivat. Nykyään tyylilajin afroamerikkalaisia perinteitä hallitsevia tekijöitä on sen verran, että kukaan ei voi vedota yllätysmomenttiin.

Silti ei olisi ihme, vaikka uusi seitsemän soittajan The Northern Governors veisi jalat alta jatsahtavalla, oikein vertailukykyisellä soulfunkillaan. Kokoonpanon kosketinsoittaja-laulajalla, Tuomo Prättälällä on amerikkalaisesta aitoudesta jo kovat näytöt sooloartistina, mutta nyt keskeisenä tekijänä vaikuttaa trumpettiässä Jorma Kalevi Louhivuori, joka on vapauttanut sisäisen Fela Kutinsa ja George Clintoninsa. Ja ehkä myösFrank Zappan.

Suuresti soivassa, lähinnä verisukulaisista kootussa yhtyeessä on runsaasti solistisia voimavaroja, jotka ovat ennen kaikkea komean kokonaisuuden palveluksessa. Pienine välikkeineen levyssä on myös jonkinlaista teema-albumin tuntua, mutta täydelliseksi täysosumaksi se on vielä vähän "this and that".


The Northern Governors: This Is the Northern Governors

http://www.hs.fi/kulttuuri/levyt/artikkeli/The+Northern+Governors+This+Is+the+Northern+Governors/1329103708477