Lehtijuttu Etelä-Saimaan sanomissa!

9.7.2012

The Northern Governorsissa suku on paras

6.7.2012 7:00

The Northern Governors esiintyy perjantaina Imatra Big Band Festivaleilla Funky Friday -illassa. Kuvaaja: The Northern Governors

Imatra big and festival

Anne Vihavainen

Ilman päätöksiä ei asioita tapahdu eikä bändejä synny. Ei olisi Suomessa sellaistakaan funk-soul-jazz-bändiä kuin The Northern Governors, jos ei trumpetisti Jorma Kalevi Louhivuori (J.K.L.) olisi päättänyt, että moinen yhtye perustetaan.

Oli vuosi 2008, kun Louhivuori ilmoitti Funky Awards -tapahtuman järjestäjille, että hänellä on upea bändi, joka kannattaa huomioida. Todellisuudessa bändi oli vasta kehitteillä.

—Istuin Espan puistossa ja rupesin soittamaan ihmisiä läpi. Kuka olisi hyvä kosketinsoittaja, joka laulaa jazzia ja soulia. Kuka olisi kitaristi ja kuka basisti, Louhivuori kertoo.

Pian Louhivuorella oli koossa joukko nimekkäitä muusikoita: Tuomo Prättälä, kosketinsoittimet, Petteri Sariola, kitara,Jyri Sariola, rummut, Osmo Ikonen, basso, Heikki Tuhkanen, pasuuna ja Linda Fredriksson, saksofoni.

Samalla Louhivuori huomasi, että hänhän on kerännyt bändiinsä vain sukulaisia.

—Meillä on ollutkin monta vuotta sukujuhlissa puhetta, että pitäisi perustaa serkkubändi, Louhivuori nauraa.

Ikonen ja Prättälä ovat Louhivuoren serkkuja ja veljekset Jyri ja Petteri Sariola ovat Louhivuoren, Ikosen ja Prättälän pikkuserkkuja. Lisäksi Tuhkanen ja Fredriksson ovat pariskunta.

—He tuovat läheistä rakkaudellista perhe-energiaa bändiimme. Lisäksi löytyy ainakin kahdeksan sukulaista, jotka vahvistavat bändiä tarpeen mukaan, Louhivuori kertoo.

Funky Awards -tapahtuman jälkeen The Northern Governors on keikkaillut tasaiseen tahtiin. Samaan aikaan on rakennettu bändin soundia, tyyliä, linjaa ja imagoa.

Toimiva, vakuuttava ja hyvin soiva soulbändi ei lähde lentoon vain loistavia soittajia yhdistämällä niin kuin ei mikään muukaan kokoonpano. Yhteinen päämäärä pitää olla tiedossa ja soundi hyppysissä.

Louhivuori ei osaa vielä määritellä The Northern Governorsin soundia. Hän toivoo, että bändi löytäisi persoonallisen tyylin, mikä erottaisi pohjoisen kuvernöörit maailman kaikista muista soul-funk-bändeistä.

—Bändin artistit ovat ansioituneita ja loistavia soittajia. Haaste on saada kaikkien vahvuudet kulminoitua siten, että lopputulos on bändin kannalta paras mahdollinen.

—Monesti keikoilla on hetkiä ja tilanteita, joissa koemme, että nyt tehdään sitä, mikä meidän bändi on, Louhivuori kertoo.
http://www.esaimaa.fi/BB-festarit-/2012/07/06/The+Northern+Governorsissa+suku+on+paras/2012113716525/511